Oratio Fidelium de Initio Motus Catholici Havilandici

Hawilandzki Ruch Katolicki to częściowo przekształcony kościół hawilandokatolicki, odłamany od Kościoła Rotryjskiego. Dzieli się na 8 diecezji: hokaską, postańską, sertańską, uhraińską, revorsko-austorolandzką, kuvej-volkańską, mrożejańską i wyspiarską.
Awatar użytkownika
Bolesław Lwie Serce
Reputacja: 0

Oratio Fidelium de Initio Motus Catholici Havilandici

Post autor: Bolesław Lwie Serce »

Umiłowani w Chrystusie Panu, Bracia i Siostry,
Łaska wam i pokój od Boga Ojca naszego, i od Pana Jezusa Chrystusa!

Z radością i głębokim poczuciem odpowiedzialności pragnę ogłosić, iż po konsultacjach duchowych, za zgodą JKM Tadeusza, powierzono mi zaszczytne i pokorne zadanie poprowadzenia Hawilandzkiego Ruchu Katolickiego, i zmienienia tej wiary z narracyjnej, w rzeczywistą, jako duchowy ojciec, a tym samym arcypasterz Hawilandzkiego Ruchu Katolickiego. Zdecydowałem się nie przybierać innego imiona, jako że są to dopiero początki tej wiary.

Bracia i Siostry, niech nasza mała wspólnota hawilandzka stanie się światłem na wzgórzu, świadectwem dobrej wiary i miłości, która przekracza granice czasu i państwowości. Niech Duch Święty prowadzi nas przez modlitwę, służbę, braterstwo i odwagę.

Wzywam wszystkich ludzi dobrej woli, katolików, sympatyków, poszukujących i zranionych, aby odnaleźli w tym Ruchu przestrzeń dla swojej duszy - wspólnotę, która nie wyklucza, ale prowadzi ku Prawdzie, która wyzwala.

Chrystus Vincit, Christus Regnat, Christus Imperat!
Niech Bóg Wszechmogący błogosławi Hawilandowi, jego Królowi, i wszystkim wiernym Hawilandzkiego Ruchu Katolickiego.
Niech Hawilandokatolicyzm rośnie od początków, niech poprowadzi nas przez resztki naszego wirtualnego życia.
(-) Arcypasterz Bolesław Lwie Serce
Servus Servorum Dei
(-) Bolesław Lwie Serce
Arcypasterz Hawilandu
Król Senior Hawilandu
ex-kanclerz Hawilandu i ex-prezydent Hökás
Awatar użytkownika
Octopic
Reputacja: 15

Re: Oratio Fidelium de Initio Motus Catholici Havilandici

Post autor: Octopic »

Witamy i powodzenia! Prowadź Hawiland ;)
(-) Towarzysz Octopic, dumny Hawilandczyk i Postańczyk
Kanclerz Hawilandu w latach 2024-2025. Prezydent Postanu również od 2024 roku.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hawilandzki Ruch Katolicki”