Łaska wam i pokój od Boga Ojca naszego, i od Pana Jezusa Chrystusa!
Z radością i głębokim poczuciem odpowiedzialności pragnę ogłosić, iż po konsultacjach duchowych, za zgodą JKM Tadeusza, powierzono mi zaszczytne i pokorne zadanie poprowadzenia Hawilandzkiego Ruchu Katolickiego, i zmienienia tej wiary z narracyjnej, w rzeczywistą, jako duchowy ojciec, a tym samym arcypasterz Hawilandzkiego Ruchu Katolickiego. Zdecydowałem się nie przybierać innego imiona, jako że są to dopiero początki tej wiary.
Bracia i Siostry, niech nasza mała wspólnota hawilandzka stanie się światłem na wzgórzu, świadectwem dobrej wiary i miłości, która przekracza granice czasu i państwowości. Niech Duch Święty prowadzi nas przez modlitwę, służbę, braterstwo i odwagę.
Wzywam wszystkich ludzi dobrej woli, katolików, sympatyków, poszukujących i zranionych, aby odnaleźli w tym Ruchu przestrzeń dla swojej duszy - wspólnotę, która nie wyklucza, ale prowadzi ku Prawdzie, która wyzwala.
Chrystus Vincit, Christus Regnat, Christus Imperat!
Niech Bóg Wszechmogący błogosławi Hawilandowi, jego Królowi, i wszystkim wiernym Hawilandzkiego Ruchu Katolickiego.
Niech Hawilandokatolicyzm rośnie od początków, niech poprowadzi nas przez resztki naszego wirtualnego życia.
(-) Arcypasterz Bolesław Lwie Serce
Servus Servorum Dei
Servus Servorum Dei