Rząd Królewski - Voloslav

Rząd Królestwa Hawilandu, na którego czele stoi Król i Kanclerz
Awatar użytkownika
Voloslav v.d. Hov
Reputacja: 26

Rząd Królewski - Voloslav

Post autor: Voloslav v.d. Hov »

Drodzy Rodacy!
26 października powierzyliście mi funkcję Szefa Rządu Królewskiego, którą z dumą godzę się pełnić. Przed nami stoi kolejny kryzys aktywnościowy, który dotknął każdego z nas. Mam nadzieję, że w trakcie moich rządów uda mi się temu zaradzić. Dzisiaj pragnę powołać na poszczególne stanowiska ministerialne następujące osoby, z drobnymi uzasadnieniami:
1. Ministerstwo Spraw Zagranicznych - @Tadeusz Henrykowski - jako Król najlepiej sprawdza się w tej roli,
2. Ministerstwo Edukacji i Nauki - @Octopic - Pan Octopic ma największy zapał do utworzenia jednolitego systemu edukacji, co doceniam, i w dalszym ciągu sądzę, że powinien być Ministrem Edukacji
3. Ministerstwo Transportu i Kolei - @Octopic, wiceminister @Mieczysław Hałw - nowo utworzone Ministerstwo, którego Ministrem zostaje pan Octopic. To pan Octopic głównie angażował się w sprawy ogólno transportowe, ostatnio zauważając nie uregulowane koleje. Myślę że pan Octopic dobrze się tu sprawdzi, a pan Hałw jako wiceminister ma tutaj duże pole do popisu. Jest to ministerstwo nad którym będe szczególnie czuwał, bo ostatnio sam w Serte budowałem metro, drugie w całym Hawilandzie.
4. Ministerstwo Finansów - @Voloslav v.d. Hov , wiceminister @Tadeusz Henrykowski - myśle że ja i JKM Tadi damy sobie rade tutaj
5. Ministerstwo Wojska i Obrony - @Tadeusz Henrykowski - jako szef Armii według mnie ma to z miejsca zagwarantowane aktualnie
6. Ministerstwo Sprawiedliwości - @Mieczysław Hałw - myślę że nie trzeba tłumaczyć, JE kolega Hałw wyróżnia sie tutaj szczególnie
7. Ministerstwo Zdrowia - @Tadeusz Henrykowski , wiceminister @Octopic - tutaj podobnie, powołałem dodatkowo na wiceministra pana Octopica, który bardzo dobrze radził sobie w narracji MZ
członek Wolnego Hawilandu, pomocnik królewski i wicekról
Voloslav von der Hov
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rząd Królewski”