I Brygada Gwardii Królestwa Hawilandu

Siły Zbrojne Królestwa Hawilandu założone na początku czerwca 2022 r.
Artur Kardacz
Has thanked: 1 time
Been thanked: 4 times

I Brygada Gwardii Królestwa Hawilandu

Post autor: Artur Kardacz »

Przybywam z propozycją struktury pierwszej jednostki militarnej Hawilandu. Poniższa propozycja była już zamieszona na poprzednim forum lecz nie spotkała się z odzewem. Moja nowa propozycja została lekko wzbogacona o oddziały najniższego szczebla (kompanie).
Obrazek
Przyjmując winkulijski model formowania jednostek w liczbach wychodzi do następująco (mowa o całej brygadzie):
  • 6320 żołnierzy
  • 90 opancerzonych pojazdów piechoty
  • 300 wyrzutni przeciwpancernych
  • 60 moździerzy
  • 30 dział artylerii samobieżnej
  • 40 dział artylerii przeciwlotniczej
  • 10 dział artylerii rakietowej
  • 135 dronów
Gwardia w założeniu ma uchodzić za najlepiej wyszkoloną jednostkę w kraju. Ma ona stanowić fundament Hawilandzich Sił Zbrojnych. Dlatego już na tym etapie należy zadbać o odpowiednie wyszkolenie i wyposażenie jednostki. Przed tym trzeba jednak pamiętać o całym podłożu logistycznym. Nie zauważyłem, aby w Hawilandzie funkcjonował jakiś poligon albo ośrodek szkoleniowy. Gdyby takowego faktycznie nie było, to pragnę zaproponować szkolenie hawilandczyków u nas w Winkulii. Niezbyt kolorowo prezentuje się również przemysł zbrojeniowy. Tutaj również Winkulia może przybyć z pomocą. Postaramy się zaangażować w zapełnieniu tej luki i wspomóc Was w rozbudowie tego sektora przemysłu. Być może nawet na już znajdzie się trochę zbędnego sprzętu. Żołnierze muszą mieć na czym ćwiczyć.

Liczę, że chociaż tym razem wywiąże się choć niewielka dyskusja.
Awatar użytkownika
Tadeusz Henrykowski
Has thanked: 126 times
Been thanked: 187 times

Re: I Brygada Gwardii Królestwa Hawilandu

Post autor: Tadeusz Henrykowski »

O, tego nie widziałem jeszcze! Jutro sprawdzę i dam znać co sądze o tym planie
(-) Król Hawilandu, JKM Tadeusz I Wielki
W razie potrzeby kontaktu proszę pisać: tadeuszhenrykowski@gmail.com
Obrazek
Awatar użytkownika
Tadeusz Henrykowski
Has thanked: 126 times
Been thanked: 187 times

Re: I Brygada Gwardii Królestwa Hawilandu

Post autor: Tadeusz Henrykowski »

Artur Kardacz pisze: 03 sty 2025, 14:34 Przybywam z propozycją struktury pierwszej jednostki militarnej Hawilandu. Poniższa propozycja była już zamieszona na poprzednim forum lecz nie spotkała się z odzewem. Moja nowa propozycja została lekko wzbogacona o oddziały najniższego szczebla (kompanie).
Obrazek
Przyjmując winkulijski model formowania jednostek w liczbach wychodzi do następująco (mowa o całej brygadzie):
  • 6320 żołnierzy
  • 90 opancerzonych pojazdów piechoty
  • 300 wyrzutni przeciwpancernych
  • 60 moździerzy
  • 30 dział artylerii samobieżnej
  • 40 dział artylerii przeciwlotniczej
  • 10 dział artylerii rakietowej
  • 135 dronów
Gwardia w założeniu ma uchodzić za najlepiej wyszkoloną jednostkę w kraju. Ma ona stanowić fundament Hawilandzich Sił Zbrojnych. Dlatego już na tym etapie należy zadbać o odpowiednie wyszkolenie i wyposażenie jednostki. Przed tym trzeba jednak pamiętać o całym podłożu logistycznym. Nie zauważyłem, aby w Hawilandzie funkcjonował jakiś poligon albo ośrodek szkoleniowy. Gdyby takowego faktycznie nie było, to pragnę zaproponować szkolenie hawilandczyków u nas w Winkulii. Niezbyt kolorowo prezentuje się również przemysł zbrojeniowy. Tutaj również Winkulia może przybyć z pomocą. Postaramy się zaangażować w zapełnieniu tej luki i wspomóc Was w rozbudowie tego sektora przemysłu. Być może nawet na już znajdzie się trochę zbędnego sprzętu. Żołnierze muszą mieć na czym ćwiczyć.

Liczę, że chociaż tym razem wywiąże się choć niewielka dyskusja.
Poligon istnieje - w O1 i w O (to dwa specjalne miasta wojskowe obok siebie, zamknięte dla cywilów), ale o innych ośrodkach szkoleniowych nic mi nie wiadomo. Co do przemysłu zbrojeniowego, wcześniej wyposażał nas Mont Military, jednakże aktualnie po przestoju tej firmy nie mamy zbytnio rozwiniętego przemysłu zbrojeniowego, także tutaj liczyć musimy na was, a w tym czasie będziemy stopniowo rozwijać przemysł zbrojeniowy w Hawilandzie.
(-) Król Hawilandu, JKM Tadeusz I Wielki
W razie potrzeby kontaktu proszę pisać: tadeuszhenrykowski@gmail.com
Obrazek
ODPOWIEDZ