Osoby które były obywatelami Postanu: zapraszam do podawania propozycji dań kuchni postańskiej! Razem utwórzmy encyklopedie kuchni postańskiej, tak jak robiliśmy to z hawilandzką (btw trzeba zrobić wątek do hawilandzkiej bo chyba teraz nie ma, a dalej przydałoby się zbierać potrawy).
DW: @Tadeusz Henrykowski @Bolesław Lwie Serce
Kuchnia postańska
Kuchnia postańska
(-) Towarzysz Octopic, dumny Hawilandczyk i Postańczyk
Prezydent Postanu od 2024 roku.
- Tadeusz Henrykowski
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 46 times
Re: Kuchnia postańska
Najpierw to się trzeba zastanowić czy takie potrawy w ogóle są inne niż te hawilandzkie
A tak serio, to wydaje mi się że to takie głównie skandynawskie i polskie potrawy były, ale to ty @Octopic jesteś znawcą co do Postanu, bo go zakładałeś
(-) Król Hawilandu, JKM Tadeusz I Wielki
W razie potrzeby kontaktu proszę pisać: tadeuszhenrykowski@gmail.com
żurek, barszcz, postański łosoś, buła postanu, to jedyne co pamiętam, i na tym się chyba ode mnie kończy, i chyba tu się poddaje. A wy pamiętacie coś? opisać to opiszemy te rzeczy, najpierw musimy zebrać je w jedną kupę
(-) Towarzysz Octopic, dumny Hawilandczyk i Postańczyk
- Tadeusz Henrykowski
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 46 times
Nie poddawaj się i myśl dalej, z Hawilandu też się śmiali, a do tej pory idzie nam dobrze a czasami bardzo dobrze nawet, pomimo kryzysów
A tak serio, spróbuj naprawde pomyśleć jeszcze, napewno coś jest jeszcze. Ja akurat nie pamiętam nic, bo w Postanie byłem krótki czas, ale ty napewno wiesz coś więcej
(-) Król Hawilandu, JKM Tadeusz I Wielki