Kuchnia postańska

Awatar użytkownika
Octopic
Has thanked: 24 times
Been thanked: 18 times

Kuchnia postańska

Post autor: Octopic »

Osoby które były obywatelami Postanu: zapraszam do podawania propozycji dań kuchni postańskiej! Razem utwórzmy encyklopedie kuchni postańskiej, tak jak robiliśmy to z hawilandzką (btw trzeba zrobić wątek do hawilandzkiej bo chyba teraz nie ma, a dalej przydałoby się zbierać potrawy).

DW: @Tadeusz Henrykowski @Bolesław Lwie Serce
(-) Towarzysz Octopic, dumny Hawilandczyk i Postańczyk
Prezydent Postanu od 2024 roku.
Awatar użytkownika
Tadeusz Henrykowski
Has thanked: 35 times
Been thanked: 46 times

Re: Kuchnia postańska

Post autor: Tadeusz Henrykowski »

Najpierw to się trzeba zastanowić czy takie potrawy w ogóle są inne niż te hawilandzkie :lol:

A tak serio, to wydaje mi się że to takie głównie skandynawskie i polskie potrawy były, ale to ty @Octopic jesteś znawcą co do Postanu, bo go zakładałeś
(-) Król Hawilandu, JKM Tadeusz I Wielki
W razie potrzeby kontaktu proszę pisać: tadeuszhenrykowski@gmail.com
Obrazek
Awatar użytkownika
Octopic
Has thanked: 24 times
Been thanked: 18 times

Post autor: Octopic »

żurek, barszcz, postański łosoś, buła postanu, to jedyne co pamiętam, i na tym się chyba ode mnie kończy, i chyba tu się poddaje. A wy pamiętacie coś? opisać to opiszemy te rzeczy, najpierw musimy zebrać je w jedną kupę
(-) Towarzysz Octopic, dumny Hawilandczyk i Postańczyk
Prezydent Postanu od 2024 roku.
Awatar użytkownika
Tadeusz Henrykowski
Has thanked: 35 times
Been thanked: 46 times

Post autor: Tadeusz Henrykowski »

Octopic pisze: 23 lis 2024, 13:18 żurek, barszcz, postański łosoś, buła postanu, to jedyne co pamiętam, i na tym się chyba ode mnie kończy, i chyba tu się poddaje. A wy pamiętacie coś? opisać to opiszemy te rzeczy, najpierw musimy zebrać je w jedną kupę
Nie poddawaj się i myśl dalej, z Hawilandu też się śmiali, a do tej pory idzie nam dobrze a czasami bardzo dobrze nawet, pomimo kryzysów :lol:

A tak serio, spróbuj naprawde pomyśleć jeszcze, napewno coś jest jeszcze. Ja akurat nie pamiętam nic, bo w Postanie byłem krótki czas, ale ty napewno wiesz coś więcej
(-) Król Hawilandu, JKM Tadeusz I Wielki
W razie potrzeby kontaktu proszę pisać: tadeuszhenrykowski@gmail.com
Obrazek
KdHvW
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times

Post autor: KdHvW »

Warto przysiąść i się zastanowić nad opisami tych potraw - wtedy moglibyśmy je serwować w barze na Szczycie Paktu Achkovskiego.
ODPOWIEDZ